Buurtinitiatief Aardgasvrij Barsbeek

Barsbeek onze buurt aardgasvrij? Hoe dan?

In 2050 moet elk huishouden in Nederland van het aardgas af zijn. Dat klinkt ver weg, maar de tijd gaat snel en het is fijn om voorbereid te zijn. Buurtbewoners van Barsbeek in Zwartsluis hebben onderzocht, in samenwerking met Buurkracht en de gemeente Zwartewaterland, wat de beste aardgasvrije opties zijn voor deze buurt. Zo is iedereen voorbereid en komt niemand voor verrassingen te staan.

Samen hebben we onderzoek gedaan naar de technische en financiƫle mogelijkheden in de buurt en wat er nodig is per type woning. Dit onderzoeksproces is gedaan samen met bewoners en voor de bewoners. Nu weten we precies wat we samen aan kunnen pakken. Hoe snel en op welke manier, dat bepalen de buurtbewoners zelf.

Namens het Buurtteam Barsbeek overhandigt Diederik Hoekman (2e van links) het Buurtplan Barsbeek aan wethouder Harrie Rietman. Dit onder de goedkeurende blik van de buurtteamleden Cees Selles en Greet Generaal.

Voor iedereen

Het buurtteam Barsbeek heeft in 2020 een eigen buurtplan opgesteld. Daar staat in hoe we samen als buurt en hoe jezelf als buurtbewoner op weg kunt gaan naar aardgasvrij wonen. En dat dat in Barsbeek veelal zelfs voor lagere kosten kan zorgen. Benieuwd? Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Advies per woningtype Barsbeek

Adviesbureau Merosch heeft de woningen in de Barsbeek in 6 type’s ingedeeld. Vervolgens is per type woning een advies gemaakt op welke wijze je woning naar aardgasvrij kan. Wat betekent dit nu voor jouw woning?

Stap 1

Zoek je adres op in woningenlijst. Bij je adres staat in de eerste kolom het woningtype van de factsheet die voor jouw huis geldt.

Stap 2

Klik nu hier op het juiste woningtype.
Daarin kun je lezen welke maatregelen je kunt nemen, wat dat ongeveer gaat kosten en hoe je dit mogelijk kunt financieren.

Type woning 1
Type woning 2
Type woning 3
Type woning 4
Type woning 5
Type woning 6

De uitkomsten geven een indicatie; het buurtteam is graag bereid om dit desgewenst persoonlijk toe te lichten.
Belangstelling? Laat dit even weten via de mail op buurkrachtbarsbeek@gmail.com. Vervolgens kun je met inschakeling van een goede installateur zelf verder aan de slag. Of wij kunnen je adviseren met installateurs waar we ervaring mee hebben opgedaan. Succes!

Energiebespaartool

Cees Selles heeft een tool ontwikkeld waarmee je snel inzicht kunt krijgen in de mogelijke energiebesparing van je eigen woning.
Klik op onderstaande knop om te kijken wat je kan besparen.

Tijdschema

Bekijk hieronder de presentaties van de bewonersavond (video)